Hoe MCH Consultancy advieskantoren in beweging zet

De ontwikkelingen in de verzekeringssector zorgen ervoor dat de rol en positie van advieskantoren verandert. Stilzitten en niets doen is geen optie. Tegelijkertijd is nog niet duidelijk waar alle ontwikkelingen toe gaan leiden. Voor jou als eigenaar van een kantoor met een lange traditie, zorgen de ontwikkelingen voor onzekerheid over de toekomst. De verleiding is om op zoek te gaan naar pasklare oplossingen, maar die bestaan nog niet.

Herken je jezelf hierin?

Je ziet dat de rol en toekomst van je advieskantoor verandert en je wilt daarop inspelen. Hoe pak je dit aan? 

De veranderingen in de verzekeringssector bieden kansen, maar dan moet je wel in beweging komen. Oude gewoontes en wetmatigheden loslaten en je volledig richten op meerwaarde voor jouw klanten. Dat is een zoektocht die tijd kost naast je dagelijkse werk en door een aantal voorspelbare fases gaat. 
Zoek je een gids die je op weg helpt tijdens de zoektocht? Dat zijn wij! Wij snappen de sector en helpen je op weg richting de toekomst van je kantoor.

Meer weten?
Wil je weten hoe wij jouw kantoor op weg helpen richting de toekomst? Download dan ons white-paper!

Dan kunnen wij je hierbij helpen:

Onderscheidend positioneren:
In jouw markt is duidelijk waar je kantoor voor staat en wat klanten bij je kunnen komen halen. Klanten kiezen hierdoor bewust voor jouw kantoor. 

Duidelijke meerwaarde naar klanten kunnen uitleggen:
Klanten weten welke financiële en niet-financiële voordelen de dienstverlening van jouw kantoor heeft. Klanten zijn hierdoor bereid voor jouw meerwaarde te betalen.

Keuzes maken vanuit je eigen kwaliteit en overtuiging:
Je werkt vanuit de dingen waar je goed in bent en waar je in gelooft. Klanten ervaren hierdoor het vakmanschap en de kwaliteit van je kantoor.

Plezier in het werk:
Weg van de negativiteit en dagelijkse sleur, werken aan een mooie toekomst. Klanten voelen zich hierdoor thuis bij jouw kantoor. 

Wij helpen je op weg vanuit 5 leidende principes:

1. Geen pasklare oplossingen, ondersteunen in het eigen denkproces

De ontwikkelingen in de verzekeringswereld zijn complex. In deze situatie bestaan geen pasklare oplossingen. Het proces van proberen, experimenteren en leren begeleiden wij. Wij dagen je uit om buiten de gebaande paden naar je eigen kantoor te kijken.

2. Uit de dagelijkse omgeving en patronen

3. Ruimte om te werken aan je kantoor

4. Gebruik de kwaliteiten die je kantoor al heeft

5. Ondersteuning over langere tijd

Binnen onze trainingen delen deelnemers in een vertrouwelijke omgeving ervaringen met elkaar. Niet alleen tijdens de trainingsdagen, ook in de periode daarna. Je spart, helpt en stimuleert elkaar. Daarnaast kunnen we je voor langere tijd ondersteunen via ons online ondernemersplan. Op deze manier creëer je voor jezelf de vertrouwde ondersteuning die nodig is om de stap naar de toekomst te maken

De Expeditie

Ons intensieve programma waarin je met een groep collega-ondernemers 4,5 dag in 6 weken werkt aan de routekaart richting de toekomst van je kantoor. Dit zijn collega’s die net als jij kansen zoeken in het veranderende landschap van de verzekeringssector. 

AANDACHTSPUNTEN

  • In 4 stappen van idee naar doen 
  • Sparren, ervaringen delen en leren van collega’s
  • Investering: € 1.750,- incl. BTW

De Verandering

Onze menukaart met 1- en 2-daagse trainingen waarin je inhoudelijke handvatten krijgt om je routekaart uit te voeren, je leiderschap te versterken of wordt uitgedaagd in je manier van denken en doen.  

AANDACHTSPUNTEN

  • Korte trainingen waarmee je direct aan de slag kunt
  • Werken vanuit praktijkcases
  • Investering: € 395,- incl BTW per trainingsdag

Het Maatwerk

Wil je binnen je kantoor aan de slag om de weg te vinden in het veranderende verzekeringslandschap? Dat kan, met ons maatwerkadvies. 

AANDACHTSPUNTEN

  • Maatwerk advies op kantoor
  • Om iedereen binnen kantoor te betrekken
  • Prijs op basis van offerte

Het Klankbord

Laagdrempelige klankbordgesprekken met onze experts. Sparren over de toekomst van je kantoor en vanuit een ander gezichtspunt naar je bedrijf kijken

AANDACHTSPUNTEN

  • Maximaal 2 uur per gesprek 
  • In overleg in te plannen
  • Investering: € 195,- incl. BTW per gesprek

Ervaringen van collega’s . . .

“We zitten in een tijd dat er volop veranderingen zijn in de markt. We zullen daarin mee moeten, wat vraagt om flexibiliteit en meebewegen. De Expeditie voor adviseurs is een mooie kapstok om dit in te zien en concreet te maken hoe dat meebewegen het beste in de praktijk kan worden gebracht.” Lees verder.

Maarten Snoeren, Assurantiekantoor Van Wijngaarden

Soms zit je in een vicieuze cirkel waardoor niet de noodzakelijke besluiten worden genomen. Door De Expeditie voor adviseurs wordt dit doorbroken.”

Henk van Elst, Van Elst Assurantiën & Financiële Diensten

Door samen met collega’s te werken merk je dat je niet alleen staat in je dagelijkse uitdagingen. Je kunt ervaringen en tips uitwisselen met je collega’s onder de gestructureerde leiding van Björn.” Lees verder.

Peggy van der Smitte, Marcel van der Smitte & Partners

“Je wordt uit je dagelijkse beslommeringen gehaald om je na te laten denken over de toekomst. Wanneer je vast zit in een bepaald patroon (waarvan ik denk dat veel collega’s daar mee te maken hebben) is De Expeditie voor adviseurs een goede mogelijkheid om die te doorbreken en vooruit te gaan.” Lees verder.

Joyce Fortgens, Fortgens Adviesgroep

“Het is prettig om onder energieke, enthousiaste en ervaren begeleiding van Björn met collega’s te praten over zaken waar je mee zit. Van elkaar te leren en samen oplossingen vinden.”

Jacco de Lange, P+W Financial Consultants

“Jullie geven duidelijk sturing aan wat er moet gebeuren. Het is duidelijk dat jullie weten waarover het gaat en geven dat ook terug. En je levert een stuk maatwerk. Door jullie betrokkenheid en inlevingsvermogen herkennen jullie heel snel wat het probleem is en op welke wijze dat bij ons kantoor succesvol aangepast kan worden.” Lees verder …

Georg Linck, Elswout Assurantiën