Nieuws

De kracht van reflectie (en je mag er van genieten)

Door: Björn in nieuws categorie 
maart 1, 2019

Ik schrijf deze column terwijl ik met mijn gezin in de Noord-Italiaanse bergen ben. We komen hier ieder jaar voor de sneeuw en om een paar dagen de dagelijkse patronen van ons gezinsleven te doorbreken. Het zijn voor ons de momenten waarin we elkaar vinden en die ons de energie, inspiratie en richting geven in onze normale routines van werk, sporten en school. 

Wat privé werkt, werkt zakelijk ook goed. In een andere omgeving los komen van de normale routines, helpt om terug te gaan naar de essentie en richting te geven aan wat je gaat doen.

Vanuit deze gedachte ben ik in 2010 samen met Richard MCH Consultancy gestart. Ons doel was om binnen 10 jaar mensen en groepen mee te nemen naar een oude boerderij in dit Noord-Italiaanse gebied. Het is een prachtige omgeving waarin het makkelijk is om de dagelijkse dingen los te laten en ruimte en inspiratie te ervaren. Ruimte en inspiratie die moeilijker tot bloei komt in een normale, vertrouwde omgeving. De plek heb ik gevonden. Het is weliswaar geen boerderij, maar wel een prachtige plek in het groen met uitzicht op de bergen. De pistes zijn dichtbij. En als de sneeuw weer weg is, is het een heerlijk uitdagende plek om op een racefiets over de cols te gaan of lange wandelingen te maken. En tegelijkertijd te werken aan de complexe verandervraagstukken van deze tijd. 

In mijn werk begeleid ik vaak groepen en teams. Eén van de leukste onderdelen in mijn werk vind ik het spelen met omgeving, rollen en patronen om complexe vraagstukken op te lossen. Soms is het voldoende om collega’s van verschillende organisaties in een nieuwe samenstelling bij elkaar te brengen. Soms helpt een methode als LEGO Serious Play om het gesprek binnen een groep anders vorm te geven. En soms is reflectie nodig in een omgeving als de bergen waar ik nu ben.

De huidige vraagstukken voor betekenisvolle dienstverleners zijn complex. Er is reflectie en betekenisgeving nodig over de toekomstige rol van dienstverleners in bijvoorbeeld de financiële sector, gezondheidszorg en onderwijs.

Een voorbeeld van die complexiteit kwam ter sprake tijdens een thema-avond die ik in februari met collega-bestuursleden van VPV Rotterdam organiseerde over de impact van de 4e industriële revolutie op de verzekeringsmarkt. Onze gastspreker gaf een overzicht van de eerdere industriële revoluties. Hij herkende veel praktijken uit de 2e industriële revolutie in de huidige praktijk van onder andere verzekeraars. Inmiddels zijn we qua ontwikkeling veel verder. Data, connectiviteit en inzicht in gedrag vragen om bijvoorbeeld meer strategische samenwerking, vol inzetten op innovatie en flexibiliteit in het aanpassen op disruptieve ontwikkelingen. Allemaal kernpunten die horen bij de 4e industriële revolutie. En zaken die we op dit moment al zien ontstaan.  

Voor wie werkt in een dagelijkse praktijk van denken in waardeketens, schaalvergroting, efficiency en automatisering, zijn dit potentieel bedreigende ontwikkelingen. Binnen deze denkwereld gaan we niet met oplossingen komen voor ontwikkelingen die aansluiten op de 4eindustriële revolutie. Daar is een andere mentaliteit en een ander perspectief voor nodig. Zonder afstand te nemen van de dagelijkse patronen, komen die mentaliteit en perspectief niet tot bloei.

Een ritje naar de Italiaanse bergen voor reflectie en betekenisgeving kan hiervoor een prima investering zijn.