Nieuws

Op de rotonde, de eerste afslag rechts

mei 1, 2019

Niet zo lang geleden sprak ik met een vriend. Hij is ook zelfstandig ondernemer. We bespraken hoe wij in Nederland met elkaar vanaf 2030 gaan proberen aflossingsvrije hypotheken af te lossen vanuit de opgebouwde pensioengaten. Hoe we met elkaar minimaal tot ons 67e moeten blijven werken zonder ons af te vragen hoe we dit fysiek, mentaal en financieel gaan volhouden. Hoe wij …. En zo liep het gesprek nog een tijdje door. 

Lees verder

De kracht van reflectie (en je mag er van genieten)

mrt 1, 2019

Ik schrijf deze column terwijl ik met mijn gezin in de Noord-Italiaanse bergen ben. We komen hier ieder jaar voor de sneeuw en om een paar dagen de dagelijkse patronen van ons gezinsleven te doorbreken. Het zijn voor ons de momenten waarin we elkaar vinden en die ons de energie, inspiratie en richting geven in onze normale routines van werk, sporten en school. 

Lees verder

Kiezen richting toekomst, ga er maar aan staan

jan 31, 2019

Pas geleden liet iemand mij 2 foto’s zien van 5th Avenue in New York. De eerste foto was uit 1901, de tweede uit 1913. Het verschil tussen de foto’s was mooi om te zien. In een periode van 12 jaar was het straatbeeld veranderd van wandelaars en paardenkarren naar een straatbeeld vol auto’s. Zo’n foto zet mij aan het denken: stel dat je 1908 een hoefsmid was, welke keuze moest je dan maken voor de toekomst van je bedrijf? De vraag naar hoefijzers nam af, maar er waren nog niet genoeg auto’s voor een rendabele bandenhandel. Wat doe je dan? Achteraf gezien is het antwoord eenvoudig, maar in 1908 was dat nog niet zo eenvoudig.

Lees verder

In de vakpers: Ver voorbij de standaardoplossing

mrt 28, 2018
Voor het thema ‘Ken je vak’ van Vakblad VVP schrijft Björn dit jaar een serie columns over het thema ‘De Omslag’. In deze editie geeft Björn 4 concrete tips over de kunst voor financieel adviseurs om klantgericht te blijven. Lees verder.

In de vakpers: Klantgericht zijn, hoe doe je dat eigenlijk?

mrt 13, 2018
Samen met Adviesbureau Fred de Jong en SparklingCRM staan we in de nieuwste editie van Vakblad VVP met een artikel over hoe je klantgericht kunt zijn als financieel advieskantoor. Lees verder.

In de vakpers: Mensen helpen maakt het vak mooi

feb 19, 2018

Voor het thema ‘Ken je vak’ van Vakblad VVP schrijft Björn dit jaar een serie columns over het thema ‘De Omslag’. In deze editie staat Björn stil bij de essentie van het verzekeringsvak: mensen helpen met ingewikkelde vraagstukken.

De superpowers van Serious Play

jun 8, 2017
In het New Financial Magazine van juni 2017 staat een verslag van de sessie met LEGO® SERIOUS PLAY® methodiek en materialen voor het New Financial Forum.

3 tips om relevant te blijven voor je klanten

mei 17, 2017

De afgelopen periode heb ik verschillende gesprekken en discussies gehad over hoe je als bedrijf in de verzekeringssector meerwaarde kunt hebben voor je klanten. Een mooie aanleiding voor dit blog waarin ik 3 tips geef om je op weg te helpen in de zoektocht naar meerwaarde.

Lees verder

In Vakblad VVP: Denken met je handen

mei 10, 2017
In het vakblad VVP van mei staat een mooi verslag van een bijeenkomst die Björn samen met Wiro Kuipers (Zin in de Zaak) heeft begeleid bij het New Financial Forum.

White paper: Los komen richting toekomst

jan 13, 2017
De ontwikkelingen in de verzekeringssector bieden kansen voor advieskantoren om zich te onderscheiden richting klanten en meerwaarde te leveren die klanten herkennen. Het is aan adviseurs en advieskantoren om de kansen te benutten. Hiervoor zijn 5 bewegingen nodig. Download ons white paper en lees meer over de 5 bewegingen, hoe je de bewegingen kunt maken en wat de inspanning oplevert.